LIDOVÝ SOUD ČI SKORO INKVIZICE? PRAHA 10 JEDE!

Kontrolní výbor je jedním z povinně zřizovaných výborů. Jeho úkolem je zejména kontrola plnění usnesení Zastupitelstva a Rady. Dále kontroluje dodržování právních předpisů ostatními výbory a ÚMČ Praha 10 na úseku samostatné působnosti. Na Praze 10 se ale kontrolní výbor tak trochu „utrhl ze řetězu“ a mohlo by se zdát, že se stal spíše nástrojem politického boje.
Březnový kontrolní výbor opět předčil očekávání. Usnesl se, že jsem nedodržela jednací řád zastupitelstva a dokonce, že Koalice VLASTA porušila zákon.
Vše bez jakýchkoliv předložených důkazů a pouze jen na základě ústního tvrzení zastupitele za ODS Martina Hejla. O CO ŠLO?

(1) MNOU ÚDAJNÉ NEDODRŽENÍ JEDNACÍHO ŘÁDU
Požádala jsem o slovo jako senátorka Parlamentu ČR na zastupitelstvu MČ Prahy 10. Nedodržení jednacího řádu mělo spočívat v následujícím:

* Že jsem o slovo požádala PŘED zasedáním zastupitelstva a ne NA zasedání zastupitelstva, jak je uvedeno v zákoně. (předsedající schůze mne normálně vyzval, abych šla mluvit, návrhový výbor nic na místě nerozporoval)
* Že obsah mého vystoupení se prý netýkal Senátu (oznamovala jsem otevření své senátorské kanceláře) a proto jsem měla vystoupit v bodě „Dotazy a informace zastupitelům“ jako zastupitelka.

HLASOVÁNÍ: PRO: Šnajdr (TOP09), Rázl (ČSSD), Hejl (ODS), Čunátová (KSČM), ZDRŽEL SE: Štěpánek (ANO) NEHLASOVAL: Ledl (KSČM)

(2) ÚDAJNÉ PORUŠENÍ ZÁKONA KOALICÍ VLASTA
Vzhledem k tomu, že jsme odmítli tajné hlasování v kauze #KeyInvestment a nebylo umožněno hlasování veřejné, zastupitelé našeho klubu a nezařazená zastupitelka Jana Komrsková se z této části jednání zastupitelstva řádně omluvili spolu s odevzdáním hlasovací karty. Přesto Martin Hejl (ODS) navrhnul usnesení výboru:

„Kontrolní výbor konstatoval, že zastupitelský klub koalice Vlasta svévolným odchodem z jednání 15. zasedání zastupitelstva Městské části Praha 10 konaného dne 20. března 2017, porušil ustanovení zákona 131/2000 Sb. o hlavním městě Praze“.

HLASOVÁNÍ: PRO: Šnajdr (TOP09), Rázl (ČSSD), Hejl (ODS), Čunátová (KSČM), ZDRŽEL SE: Štěpánek (ANO), Ledl (KSČM)
Já jsem odmítla hlasovat. O tom kdo rozhoduje, zda došlo či nedošlo k porušení zákona, se nemusíme vůbec bavit, že?

NIKOLIV NA SHLEDANOU, SBOHEM!
Toto odpověděl na rozloučenou člen kontrolního výboru zastupitelstva Prahy 10 za ODS Praha odcházejícímu občanovi, když ho společně s členy za TOP 09 – Praha 10, ANO, tohle je Praha a KSČM – Komunistická strana Čech a Moravy v podstatě vykopli z jednání.
Člen za ČSSD Praha 10 už tradičně „nehlasoval“, ale opakovaně se dožadoval od občana předložení OP, zda je skutečně z Prahy 10! (nic to právně neupravuje).
JAK JE TO MOŽNÉ? Protože POPRVÉ po dvou letech, co jsem členkou kontrolního výboru, navrhla předsedkyně (KSČM), že jednání bude neveřejné! Přestože pozvánka pro veřejnost byla zveřejněna! Na moji otázku PROČ, když na programu není nic citlivého, jsem obdržela odpověď, že je to ze zákona možné. Odhlasováno – já proti.

A TO NENÍ VŠE! Z kontrolního výboru se stalo loutkové divadlo – na kontrolu si jen hraje. A ZA TO JE PŘEDSEDKYNĚ (KSČM) TZV. UVOLNĚNÁ = 50.000 Kč měsíčně.
– Opakovaně byl zrušen bod Různé (nemohu nic iniciovat k projednání, když to navrhnu na program, nikdy to neprojede).
– Zápis se omezil pouze na název projednávané oblasti a přijaté usnesení, hlasování je uvedeno anonymně (dříve se zapisovala proběhlá diskuse).
– ABSURDITA – plán práce na 2017, dříve probraný, nebyl odsouhlasen těmi, kdo ho navrhovali! Takže naše práce se smrskne na pouhé kontrolování termínů plnění Rady (povinné ze zákona)


– Kontrolní výbor zatajuje kontrolu rekonstrukce Horského hotelu. Zastupitelé Koalice Vlasta podali trestní oznámení, protože zakázka na rekonstrukci elektrorozvodů ve výši 5 mil. Kč NEBYLA provedena. Byly provedeny pouze kosmetické změny v hodnotě okolo 150 tis. Nejprve nám byl odstavec o kontrole předložen v rámci zprávy o činnosti výboru, ale následně byl stažen a zpráva byla odhlasována bez něj. Více si přečtěte v mém příspěvku ze 7. září zde: https://www.facebook.com/senatorkarenata/ Jediným mým svědkem je přítomný občan Miroslav Kos. Hlasovala jsem PROTI této zprávě – PRO (2x KSČM, ČSSD, TOP09) a ODS se nakonec zdržela.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *