Desítka v době nouzového stavu

Vážení obyvatelé Prahy 10, milí sousedé,

pandemie nového typu koronaviru uvrhla naši zemi do nouzového stavu, v němž jsme žili více než dva měsíce, a který nemá délkou svého trvání v historii České republiky obdoby.

Vláda ho vyhlásila 12. března, skončil 17. května. Neznamená to, že bychom už měli vyhráno. Nyní nás čeká boj se škodami, které záludný vir napáchal a možná ještě napáchá.

Přesto je, myslím, čas na krátkou rekapitulaci. V této brožuře vás necháváme nahlédnout do kuchyně našeho krizového štábu a pod pokličku jeho jednotlivých pracovních skupin, které dělaly vše pro to, abychom těžkou dobu překonali. Nechybí ukázky informačních materiálů, které jsme pro vás tvořili, ani přehled
rozdaných prostředků, jež nás chránily.

Troufnu si říct, že jsme společnými silami zvládli nouzový stav na Praze 10 se ctí.

Proč?

Protože jste přistoupili ke všem bezpečnostně preventivním opatřením s takovou pokorou a ohleduplností.

Protože se našlo více než 160 dobrovolníků, kteří se nám sami nabídli, a obdivuhodnou obětavost a aktivitu prokázala i řada „desítkových“ organizací.
Protože mnoho z vás nezištně pomáhalo svým sousedům, aniž by se kdekoliv registrovali.

Protože mám na radnici i v našich příspěvkových organizacích spoustu nesmírně pracovitých kolegů. Díky nim máme mimo jiné i zásobu ochranných pomůcek, kdyby se snad pandemie znovu objevila.

Ale nemalujme čerta na zeď a alespoň chvíli se radujme z těch „protože“; díky nim můžeme hledět do budoucnosti s opatrným optimismem.

Držme si palce!

Renata Chmelová
starostka MČ Praha 10

P.S.: Více ve zprávě o činnosti Krizového štábu MČ Praha 10 – ke stažení zde:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *