Naši policejní srdcaři

Představuji vám policisty a policistku, kteří první zasahovali u požáru bytu v Černokostelecké. 20 lidí včetně dětí v 2kk, 3.p. Darovala jsem jim mutlifunkční nože. Jsem hrdá na to, že nasazují své životy. Poděkovala jsem jim za nás všechny.

 

 

 

Moc ráda bych vám představila policisty a policistku, kteří byli první u požáru bytu v Černokostelecké 11. dubna. 20 lidí včetně dětí v 2kk, 3.p. Projíždějící hlídka si první všimla kouře. Lidé už chtěli skákat z okna, někteří dokonce slezli po hromosvodu!

Vím, že podmínky k práci policistů nejsou ideální a proto jsem je chtěla povzbudit v jejich další práci mým osobním darem. Darovala jsem zasahujícím policistům multifunkční zásahové nože, které jim velmi pomohou v jejich každodenní práci.

Mnohým se i teď po měsíci a půl draly slzy do očí, když mi vyprávěli detaily ze zásahu. Nejhorší pro ně byli popálené děti ve věku jich dětí. Pro ochranu postižených nemohu uvést detaily.

Nevím jestli si to všichni uvědomujeme, ale policisté jsou skoro vždy první u zásahu a rádi by pomohli i s první pomocí postiženým, ale nejsou na to vybaveni zdravotnickými pomůckami. Mnozí z nich mají u sebe vlastní lékárničky.

Viděli jste video, co zveřejnila Policie ze zásahu? Uslyšíte tam „Krisi popáleniny, … popáleniny… vyndej!“ Krisi je strašnický policista Kristián, který z vlastních peněz kupuje vybavení do jeho lékárničky a pomohl tak popálenému dítěti dříve než přijela záchranka.

Co vůbec nechápu je, že policisté nejsou takto vybavení. V celé Praze máme jediné zásahové vozidlo Policie, které pomáhá dříve než přijedou hasiči a záchranka. Mnohdy jde o minuty. Ve vybavení je i zdravotnický batoh, kde mají plné vybavení na první pomoc. Bohužel je jen jeden na celou Prahu a pomáhal i u nás při tomto zásahu. I o to se budu dále zajímat.

Ti chlapi a ženy Policie České republiky  jsou připraveni nám pomáhat a já jsem hrdá na to, že pro nás na Praha 10 nasazují své životy. Poděkovala jsem jim za nás všechny.

Dále jsem ocenila:

HASIČSKÝ ZÁCHRANÝ SBOR ve Strašnicích a 
„NAŠE“ DOBROVOLNÉ HASIČE

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *