Senátorka a zastupitelka, která pracuje naplno

Často se mne ptáte, zda bych byla jako senátorka schopna zvládat i funkci v Radě MČ Praha 10. Ano, na plakátech je, že jsem kandidátkou koalice VLASTA na starostku a já to myslím vážně. Prosím, rozeberme si to detailně:

1) Není jen Chmelová. Je celý tým!

Velkou hodnotou koalice VLASTA je týmový duch a více než 4 roky úzké spolupráce, která měla výsledky, i když jsme byli v opozici. Netrčeli jsme v opozici jak tvrdé Y, ale ovlivňovali jsme věci k lepšímu a zabránili hrůzám, které se chystaly. Máme mezi sebou dost kvalitních lidí, kteří se dobře postarají o zeleň, pořádek na ulicích, územní rozvoj, hospodaření, školy, kulturu, bezpečnost i bytovou oblast.

 

2) „Jak můžete stíhat senátorku a starostku (radní)? Buď se utaháte nebo to nebudete dělat kvalitně.“

Mám veřejný diář, kde můžete sledovat, co, kde a jak dělám. Není toho málo, už nyní pracuji jako zastupitelka na Praze 10, senátorka a vedu tým VLASTY do voleb. Díky skvělému týmu pracuji naplno a nic nešidím. Jako zastupitelka jsem v úzkém kontaktu s lidmi na Praze 10 a jejich konkrétními problémy. Ty pak mohu jako senátorka řešit a otevírat zabouchnuté dveře.

Se svým týmem a s našimi kompetentními úředníky v zádech bych toho mohla jako starostka či radní udělat mnohem víc než jako opoziční zastupitelka. Otevírala bych totiž navíc dveře radnice, které zatím pro některé z vás zůstávají zabouchnuté. A jsou to právě drobné problémy každodenního života, které vám otevřená a vstřícná radnice může pomoci rychle řešit.

Každá schůzka s vámi mě utvrzuje v tom, že propojení senátorského a zastupitelského mandátu smysl má. Ale jen tehdy, když politik pracuje, a ne že si na 4 roky zařídí dobře placenou dovolenou.

Řeším konkrétní problémy lidí s bydlením, se zpožděnými výplatami sociální podpory na Úřadu práce či třeba s vraky.

Senátor má autoritu jak na hlavním městě, tak ve státní správě. Neřešte prosím tolik souběh funkcí, ale spíš jak je kdo pracovitý.

3) Dvě funkce, dva platy? Ne!

Samozřejmě bych nepožívala dva platy. Pokud mne zastupitelstvo zvolí radní či starostkou, celý plat věnuji na rozšíření svého zázemí a odborného týmu či na dobře vybrané projekty pro občany v Praze 10. Uvidíte do posledního halíře, na jaké účely.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *