Regulace krátkodobých pronájmů

Negativní vliv krátkodobých pronájmů na kvalitu života v Praze a zejména na sousedské soužití je nesporný. Že již dávno nejde o sdílenou ekonomiku už nikdo nepolemizuje.
Na Fóru pražských senátorů jsme opět po roce v Senátu na toto téma debatovali, tentokrát již nad existujícími návrhy změn legislativy. 🛠 Zda jít touto cestou či stačí důsledné vymáhání současných zákonů, jak požadují lidé žijící převážně v centru Prahy. Je potřeba si uvědomit, že jde ale o výkon státní správy a my starostové na něj nemáme vliv. Upozornila jsem na tiskové konferenci, že ministerstva musí dát silnou metodickou podporu jak živnostenským tak i stavebním úřadům či hygieně, aby mohly příslušná ustanovení současných zákonů vymáhat.

 Na širokém fóru jsme prodebatovali i aktuální návrhy jakou legislativní cestou se vydat. Jak od hl.m.P, ministerstva pro místní rozvoj či senátní návrh kolegy Hilšera na základě zkušeností Paříže, Berlína a Barcelony. Shodli jsme se na tom, že je nutno v něm řešit jak posílení pravomocí obcí, tak i definice práv a povinností internetových platforem.
Na Praze 10 tímto problémem nejsme tak masivně zasaženi jako třeba na Praze 1, 2, 3, ale pokud tam začne regulace, musíme být i my připraveni. Napište mi prosím Vaši zkušenost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *