Respirátory pro potřebné – návod jak na to

Spousta samoživitelek, rodin i seniorů se dostalo do obrovských problémů spojených s výpadkem příjmů a jsou na hraně si zajistit základní životní potřeby. Na nákup ochranných prostředků už jim prostě nezbývá.

Proto, když byla vládou schválena povinnost nosit respirátor, jsme jako MČ Praha 10 potřebným lidem obratem rozdali více než 11.500 respirátorů.

Chtěla bych informovat, že pokud někdo nemá peníze na respirátory či roušky, může si na Úřadu práce v rámci mimořádné okamžité pomoci žádat o příspěvek na náklady spojené s jejich nákupem. Může získat až 500 Kč na osobu a čtyřčlenná rodina až 2000 Kč a to považuji za významnou podporu.

Přikládám návod, jak získat MOP COVID-19:

V žádosti v položce „Za jakým účelem žádáte o MOP“ zaškrtněte „Jiný účel“ a napište, že se jedná o pořízení respirátorů.
Žádost lze v době nouzového stavu odeslat e-mailem i bez ověřeného elektronického podpisu nebo v příloze emailu naskenovanou nebo ofocenou s vlastnoručním podpisem na adresu pobočky Úřadu práce ČR podle místa faktického pobytu žadatele.
Podání žádosti lze uskutečnit i standardními způsoby, tzn. poštou, vhozením do schránky kontaktního pracoviště ÚP, předáním na podatelnu, zasláním v elektronické podobě se zaručeným elektronickým podpisem nebo za užití datové schránky.

Formulář MOP COVID ke stažení zde.

Více informací, co je MOP – mimořádná okamžitá pomoc naleznete zde.

Držte se v této těžké době.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *