Renata Chmelová: Srdcem pro Republiku

V září 2022 vychází e-kniha Srdcem pro republiku jako shrnutí práce senátorky Renaty Chmelové a jako součást její senátní volební kampaně.

LIDÉ V PRAZE 10 můžou Renatu Chmelovou zvolit senátorkou s klidným svědomím. Stará se o obec, o starosti konkrétních lidí, je jejich obhájkyní v často těžkých nesnázích. Nikdy nepopírala závažnost nemoci COVID-19, naopak rizikovou situaci jako starostka ve spolupráci s dobrovolníky a pomáhajícími organizacemi perfektně zvládala. Nikdy neměla pochopení pro Putina a jeho nároky v Evropě jako jiní.

Soubor textů Srdcem pro republiku ukazuje, jak aktivní a nezlomná v roli senátorky byla v posledních pěti letech na poli geopolitiky a kultury vzpomínání. Vidíme, jak systematicky pečovala o veřejný obraz Prahy 10 jako místa nabitého a inspirujícího svou historií. Unikátní setkání se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Opakovaná setkání s velvyslancem Ukrajiny Jevhenem Perebyjnisem. Pravidelné kontakty s desítkovými Sokoly. Pietní vzpomínky na oběti a hrdiny odboje ve Strašnicích, na Skalce, na Vinohradech i ve Vršovicích. A mnoho dalších…

Přečtěte si nejzásadnější projevy z jejího prvního funkčního období. Projevy senátorky, která svědomitě a odvážně reprezentovala Prahu 10 na veřejnosti. Senátorky, která dýchá pro Desítku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *