Rekonstrukce naší desítkové radnice se konečně blíží!

VÁŽENÍ OBYVATELÉ PRAHY 10, MILÍ SOUSEDÉ,

máme dobrou zprávu. Rekonstrukce naší desítkové radnice se konečně blíží! Úspěšně se nám podařilo zajistit zásadní zdroj financování, tedy bezúročnou půjčku od Magistrátu hl. m. Prahy, pro kterou se vyslovila většina zastupitelů hlavního města Prahy. Je vidět, že naše radnice není jen otázkou lokální, ale její havarijní stav si se vší zodpovědností uvědomují politici na hlavním městě. Moc jim za to jménem celé Prahy 10 ještě jednou děkuji.

Není v možnostech žádné městské části, ba dokonce ani krajského města financovat takto rozsáhlou investici z vlastních zdrojů. Nám se již podařilo získat i dotaci na zvýšení energetické úspornosti budovy, čímž se podstatně sníží potřeba vlastních zdrojů.

V současné době má MČ Praha 10 na svém účtu zhruba 700 milionů korun, s nimiž se snažíme zodpovědně a udržitelně hospodařit a neprojídat „obědy zdarma“ na úkor příštích let, jako to dělá například současná vláda v čele s premiérem Babišem.

Aktuálně vybíráme náhradní prostory, kam se na dobu rekonstrukce již příští rok dočasně přestěhujeme. Vzhledem k tomu, že by rekonstrukce měla probíhat zhruba tři roky, je naší nejvyšší prioritou najít takové místo, které bude podobně dobře přístupné pro naše občany, jako je nyní současná radnice alias Vlasta. Uděláme maximum pro to, abychom v mezích zákonem nastavených parametrů vybrali takový prostor, kde všechna pracoviště úřadu najdete pod jednou střechou.

Nová budova bude nejen moderní a energeticky úsporná, ale také se společně s ní promění celé přilehlé okolí. Například hlavní vstup bude nově rovnou z Vršovické ulice. Naší snahou je, aby se radnice stala místem, kam si přijdete nejen něco vyřídit, ale také si zde například rádi vypijete kávu.

Vážení desítkoví sousedé, pokud byste se chtěli o rekonstrukci radnice dozvědět více, stavte se za námi u plánovacího kontejneru před NC Eden. Uvidíte zde, jak by měla nová radnice a její přilehlé okolí (tzv. Nový Eden) v budoucnu vypadat. Budeme tam pro vás až do poloviny října. Bližší informace najdete na poslední stránce tohoto časopisu.

Těším se na setkání!

Vaše starostka Renata Chmelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *