Chci dál dýchat pro Desítku

V letošním roce budu obhajovat, jako nestranická kandidátka, mandát senátorky pro volební obvod Praha 22 – Praha 10, Dubeč a Štěrboholy.

Mými koaličními partnery jsou Starostové a nezávislí, Koalice VLASTA, z. s., Desítka pro domácí, Liberálně ekologická strana, Strana Zelených a SENÁTOR 21.

Po šesti letech služby veřejnosti v roli senátorky při vás chci stát i nadále.

https://www.prodesitku.cz/

Foto: Džamila Stehlíková, Václav Láska, Renata Chmelová, Vít Rakušan, Magdalena Davis, Václav Vlček Zadavatel: STAN

Pomáhám konkrétním lidem. Obrací se na mě maminky samoživitelky, senioři či lidé s postižením, kteří narážejí na byrokratické bariéry. Radím jim, co mají dělat, píšu a volám na příslušné instituce, interpeluji ministry.
Za každým „úředním případem“ je osud skutečného člověka.
http://renatachmelova.cz/blog/tag/urad-prace/

Neuhýbám ze svých postojů. I v době, kdy byla část naší společnosti otevřená ruským financím, tvrdě jsem odsuzovala ruskou agresi na Krymu. Vždy jsem podporovala ukrajinskou svrchovanost i běloruskou opozici.
Nerozhoduji se podle veřejného mínění, ale podle svých hodnot.
http://renatachmelova.cz/blog/tag/bezpecnost/

Pečuji o veřejný prostor. Hyzdily ulice a zabíraly parkovací místa. Teď už jich je o poznání méně. Novelu zákona o pozemních komunikacích, která usnadňuje odtahování autovraků, jsem politicky prosadila.
Ulice mého senátního obvodu jsou mým domovem. Chci ho mít co nejhezčí! * http://renatachmelova.cz/blog/tag/vraky/

Zastávám se slabších. Tzv. bezdoplatkové zóny vzaly nejchudším občanům nárok na doplatek na bydlení. Obrátila jsem se proto na Ústavní soud – a zóny jsou minulostí.
„Snadná“ řešení možná přinášejí politické body, já ale uvažuji lidsky.
http://renatachmelova.cz/blog/tag/prispevek-na-bydleni/

Jsem krizový manažer. Dva roky jsme bojovali s koronavirem, teď čelíme humanitární katastrofě. Ani v krizových situacích nepanikařím a jednám v souladu se svými hodnotami.
V průběhu mého mandátu se naše republika výrazně změnila, spoustu domnělých jistot přestalo platit. O to větší zodpovědnost cítím.
http://renatachmelova.cz/blog/tag/covid-19/

Opět se ucházím o Vaši důvěru, abych vám ze Senátu pomáhala.
Chci dále dýchat pro Desítku!

Co na to koaliční partneři:

Předseda STAN, Vít Rakušan: “Jsem rád, že jsem mohl v roce 2019 Renatu Chmelovou poznat. Cením si její práce, kterou odvedla nejen na novele zákona o pozemních komunikacích. Měl jsem tehdy i vlastní návrh, ale silnými argumenty mě přesvědčila o podpoře původní podoby. Pevně věřím, že její kandidatura s podporou hnutí STAN bude úspěšná, a budeme tak moct navázat na naší dřívější spolupráci a staneme se kolegové.”


Předseda hnutí Senátor 21, Václav Láska: “Renata Chmelová je senátorka, s níž mám vysokou shodu v hlasování, přestože každý sedíme v jiném senátní klubu. Nahlížíme na svět hodně podobně. Navíc je vždy otevřená a přímočará, takže člověk s ní ví hned na čem je. A to je vlastnost, která je v politice poměrně řídká. Proto si moc přeju, aby svůj senátní mandát obhájila.”

Předsedkyně Liberálně ekologické strany, Džamila Stehlíková: “Patříme na Západ, kde ochrana lidských práv a svobod každého z nás je samozřejmostí a základní jistotou. Renata v Senátu bude politickým „advokátem“ nás všech. Nikdy neuhýbá ze svých postojů, veřejně vystupuje na obranu slabších, rozhoduje se podle svého svědomí, dělá politiku srdcem. Jsem ráda, že chce v Senátu chránit občany a pracovat i v dalším volebním období. Má moji plnou podporu.”

Zástupce Desítky pro domácí, Václav Vlček: “Renata Chmelová se do politika dostala odspodu, z řad aktivních občanů, což má s hnutím Desítka pro domácí společné. Zároveň sdílí naše přesvědčení, že pohyb a aktivní životní styl jsou základem zdravé a prosperující společnosti. To jsou důvody, proč Renatu Chmelovou opětovně podporujeme v senátních volbách.”

Spolupředsedkyně Strany Zelených, Magdalena Davis: “Renata Chmelová je ztělesněním hodnot, o které se v ČR budeme potřebovat v nejbližších měsících a letech opřít. Za dobu svého působení v Senátu dokázala, že rozumí naléhavosti uprchlické i klimatické krize a nutnosti je řešit v rámci evropské spolupráce. V centru jejího zájmu leží jednotlivec, neobává se výzev, inovativních řešení ani obhajoby vlastních názorů. Jsem proto velmi ráda, že takto progresivní a energickou ženu můžeme jako Zelení do Senátu opět podpořit.”

2 komentáře u „Chci dál dýchat pro Desítku“

  1. Dobrý den paní starostko koukal sem na vaše video jak procházíte bývalím nákupním centrem vlasta a jen se chci zeptat proč když chcete p.10 zdokonalit a to je chválihodné žiju v ní celej život jednou vršovičák navždy vršovičák proč nedokážete zajistit aby tady byli i jiný krámy než supermárkety ebo vietnamci.Jen právě ve vlastě bylo plno krámů lahůdky potraviny atd…Člověk vylezl z baráku a nemusel chodit daleko a sehnal co potřeboval.Teď to tak není a proto se ptám proč.Nejsem žádnej politit ani kritik ale nebylo by lepší mít tady vše co potřebujem?I farmářský trhy na kubánským náměstí upadají upadají a proč?!Omlouvám se za hrubky v tomto psaní a ani nevim jestli si to přečtete ale je mi to líto že se tohle děje.S ůctou Honza z vršovic

    1. Milý Honzo,

      předně děkuji za dotaz. Těší mne, že se zajímáte o prostředí kolem nás. Chápu Vaše rozhořčení. Bohužel předchozí vedení MČ Prahy 10 rozprodalo hodně nebytových prostor a tak v současné době nemá Praha 10 vliv na to, co v nich bude provozováno. Já osobně jsem velmi ráda, že farmářské trhy se na Kubánské náměstí vrátily a každý víkend je navštěvuji. Osobně nemám pocit, že by měly nižší kvalitu, jak píšete.

      Srdečně zdraví
      Renata Chmelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *