Vážení a milí obyvatelé Prahy 10!

Je to přesně rok, co jsme získali Vaši důvěru ve volbách a začali pro Vás pracovat na radnici. Při vstupu na radnici jsme necítili ani falešný optimismus, ani bezbřehou beznaděj, přišli jsme prostě pracovat, abychom svým nástupcům předali Prahu 10 v lepším stavu, než v jakém jsme ji přebírali.

Koalici tvoří sice tři politické strany, pro Desítku ale pracujeme jako jeden tým. A máme za sebou kus práce.

Rukou nedílnou jsme pro Vás obnovili tento měsíčník Praha 10. Zcela jinak, než jak se chovaly minulé radnice, pojímáme vztah občanů k veřejnému prostoru a nové výstavbě. Veřejné prostory nejsou rajskou zahradou, ale místem střetu různých zájmů. Tyto různé zájmy je třeba pojmenovat a dospět jednáním k účelnému řešení a většinou i ke kompromisu.

Připravili jsme dvě velké věci, které se projeví už poměrně brzy: nový systém parkování a novou zakázku na úklid. Nepřišli jsme na radnici dělat líbivou politiku. Parkování v zónách bude něco stát, ale všem se uleví. Už brzy se u nás také bude lépe uklízet. A budeme to moci i kontrolovat. Nepořádek štve úplně každého. I úklid nás ale něco stojí. Podědili jsme totiž po předchůdcích velmi vážnou finanční situaci. Praha 10 má vynikající úroveň sociálních služeb, ale naopak velmi špatný stav školských budov. Na tyto nutné investice bude zapotřebí stovek milionů. Nepříjemné kroky opakovaně trpělivě vysvětlujeme. Věříme, že když nebudeme arogantní, ale pokorní, Vaši důvěru si udržíme i nadále.

Účastněte se dnů otevřených dveří našich radních – další se koná ve středu 13. listopadu od 15.00 do 18.00 hod. – i veřejných setkání k rozvoji Prahy 10. A když se Vám nebude něco líbit, řekněte nám to. Ten, kdo chce věci posouvat, konstruktivní kritiku potřebuje a my se chceme zlepšovat. Ale především zlepšovat pro Vás Desítku. — Renata Chmelová, starostka

https://praha10.cz/Portals/0/docs/Noviny%20P10/Praha10_rijen_nahled.pdf?ver=2019-10-10-134631-280

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *